Review: Hashtag Hiernamaals – Vanessa Gerrits

Genre:                      Urban Fantasy / Young- Adult

Uitgeverij:               Dutch Venture Publishing

ISBN:                        978-94-92585-36-3

Uitvoering:              Paperback

Aantal pagina’s:     394

Uitgave:                   17 Juni 2019

Met dank aan Uitgeverij Dutch Venture Publishing voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar voor de blogtour.

Hashtags Hiernamaals 1.jpeg

“Goed dan, vertel me eens: geloof jij in het leven na de dood?” – Dr. Giamotto.,blz.16-

De zeventien jarige Cleo zit in haar eerste jaar op de Hogeschool Vrijsdene. Haar ouders zijn nog niet zo heel erg lang geleden gescheiden, haar vader is hierdoor buitenbeeld geraakt en Cleo woont bij haar moeder. Cleo’s moeder lijdt aan een zware burn-out en hangt vaak lusteloos op de bank, er echt zijn voor haar dochter is ze nooit echt geweest. Ze is nogal hard en maakt het leven van Cleo er niet bepaald makkelijker op met haar snijdende, botte opmerkingen. Ook financieel heeft de scheiding er flink ingehakt en komen ze maar amper rond.  Het is dus wel duidelijk dat Cleo het absoluut niet makkelijk heeft. Als dan ook nog haar telefoon op de eerste dag school in de wc-pot belandt weet ze helemaal niet meer waar ze het zoeken moet. Maar dan ziet Cleo op de campus een oproep voor een goed betaalde vakantiebaan hangen.

 STUDENTENBIJBAAN VOLLEDIGE HERFSTVAKANTIE*
Minimumloon/dag + €2000 bonus.
18+, m/v, ervaring niet vereist.
Aanmelden bij Dr. Giamotto t/m 13/10.
Sollicitatietest vrij. 14/10, 8u.-16u., D202.
(*incl. weekends)

Ze besluit hier dan ook aan mee te doen om zo het leven van haar moeder en haarzelf een stuk gemakkelijker te kunnen maken. Op het moment dat ze het laatste briefje met info van het bord wil scheuren, ontmoet ze een jongen die ook interesse in de baan heeft, Presley. Hij weet gelijk al indruk op Cleo achter te laten door zijn spontane gedrag en mooie uiterlijk. Na een behoorlijk vreemde sollicitatietest wordt Cleo samen met drie meiden, Zizi, Hadewig, Gemma en de jongen, Presley, aangenomen voor de baan. En niet zomaar een baan. Hun werk heeft een strikte geheimhoudingsplicht en ze moeten allemaal een top secret contract tekenen voordat ze ook maar meer uitleg krijgen over wat het werk precies inhoudt. Hun missie, die door de nogal vreemde en excentrieke dokter Giamotto bedacht is is niet alleen extreem en absurd, maar ook zeker niet zonder gevaar…

“Ga dood. Vind Elena. Kom terug.”

Hashtags Hiernamaals 5.jpeg

Hun missie is de ziel redden van de dochter van een steenrijke farmaceutica directeur; Elena van Kamp. Hiervoor zullen de vijf tieners in een diepe coma worden gebracht om het Hiernamaals te kunnen betreden. Ze hebben alleen geen van allen een idee waar Elena zich in vredesnaam in het Hiernamaals bevindt. Cleo, Presley, Zizi, Gemma en Hadewig moeten leren hun krachten samen te gebruiken en Elena te vinden voor de tijd om is. Gaat het de groep lukken om samen met Elena weer veilig terug te keren in het land der levenden?

“Verberg elk bewijs van je verliefdheid
Zelfs al doet het pijn
Hoe sneller je hier weg bent
Hoe sneller je met hem samen kan zijn.”
-blz.219-

Tijdens hun missie door het Hiernamaals maken ze van alles mee, er heerst vertrouwen, maar ook wantrouwen. En ook al stond er een clausule in het contract waarin ten strengste verboden wordt om Intercollegiale relaties aan te gaan, kunnen Cleo en Presley er niet omheen dat ze steeds meer voor elkaar beginnen te voelen. Ze proberen het allebei te negeren, maar gaat dit ze lukken? Bij elke laag in het Hiernamaals worden ze op verschillende zondes getest, ook dit legt een behoorlijke druk op ze. Als dan ook de tijd steeds meer begint te dringen om hun missie te volbrengen komen er steeds meer argwanende blikken naar elkaar… waar hangt Elena toch uit? Zijn ze hun leven nog wel zeker als ze haar niet kunnen vinden?  Dapper gaat de groep door, maar makkelijk wordt het ze absoluut niet gemaakt.

“Een per uur, wanneer de tijd komt. Tsja, het is origineel noch elegant, maar wel zeer effectief. Jullie keren terug met Elena, of jullie keren niet terug. Simpel toch?” – Elderwalt, blz.314-

Hashtags Hiernamaals 4.jpeg

Vanessa Gerritsen heeft een heerlijk vlotte en rappe schrijfstijl, dit zorgt ervoor dat ik binnen no time door het boek heen was. De hoofdstukken zijn kort en ze weet de personages levendig voor ogen te brengen. Het verhaal vond ik absoluut origineel,  de kaft prachtig 🙂 Ik vond het alleen op sommige punten wel wat te ongeloofwaardig overkomen, op zich logisch natuurlijk met dit onderwerp. Maar dat wil niet zeggen dat het verhaal niet leuk is, want dat is het zeer zeker wel 🙂  Ik raad dit boek dan ook zeker aan aan de Urban-Fantasy en Young-Adult liefhebbers. Ik heb het boek met veel plezier gelezen en ben dan ook heel erg benieuwd naar andere boeken van Vanessa. Haar vorige trilogie “Vleugels” heb ik in de boekenkast staan, dus die ga ik binnenkort eens lezen 🙂

Voor Hashtag Hiernamaals geef ik 3,5 sterren 🙂

“Het squad voor allen en allen voor het squad.”

Hashtags Hiernamaals 3.jpeg

Rating          🌟🌟🌟 ½

Happy Reading!!!

Liefs,

Bren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: