Signeersessie Ilona van Hilst

Oogvocht Boekpresentatie 6.jpg

Het heeft eventjes geduurd dit blogbericht, maar dat komt omdat een van onze katten, Mysty, ziek is en ik daar nogal mee in de weer ben de laatste tijd. Ze hebben namelijk bij de dierenarts ontdekt dat ze aan nierfalen lijdt, dus ze zit nu aan de medicatie, aangepast nierdieetvoer en een poeder om over het voer te doen om zo haar kaliumwaarde weer omhoog te krijgen. Maak me natuurlijk heel veel zorgen. Aanstaande vrijdag weten we meer over Mysty, hopelijk krijgen we goed nieuws. Ik hou jullie op de hoogte natuurlijk.

Mysty.jpg
Onze lieve Mysty!

Voor nu dan toch wel een blogbericht en eentje waar ik enorm naar uitkeek, maar die dus iets langer moest wachten dan dat de bedoeling was. Namelijk de signeersessie van onze Uithoornse Thrillerschrijfster Ilona van Hilst bij The Read Shop Uithoorn. Ik heb Ilona al eerder ontmoet hier thuis en ze is echt een onwijs lieve en gezellige vrouw. Haar eerste drie boeken, twee thrillers en een jeugdthriller heeft ze in eigen beheer uitgebracht. Maar haar derde en nieuwste thriller “Oogvocht” is uitgebracht bij Uitgeverij Village. Natuurlijk ben ik mega benieuwd naar dit boek en ben samen met mijn beste vriend dan ook naar de signeersessie geweest om een van haar nieuwste welpjes aan te kunnen schaffen. Gesigneerd uiteraard ๐Ÿ˜€

Oogvocht Boekpresentatie 2

Gelijk bij binnenkomst van The Readshop stond er al een leuke tafel waar Ilona aan stond met haar boeken. We waren de eersten die een boek lieten signeren ๐Ÿ™‚ Maar al snel na ons volgden er meer klanten die Ilona graag wouden ontmoeten en haar nieuwste telg wouden adopteren ๐Ÿ™‚

Oogvocht Boekpresentatie 3.jpg

Op de tafel was er niet alleen mogelijkheid om het boek Oogvocht aan te schaffen, maar ook haar eerder geschreven boeken lagen er te koop voor de liefhebbers ๐Ÿ™‚

Oogvocht Boekpresentatie 5.jpg

Aangezien Juni de maand van het Spannende boek is kreeg iedereen bij aankoop van een boek vanaf โ‚ฌ 12,50, het boekje Doloris Dolly Poppedijn van Thomas Olde Heuvelt, het spannende boeken weken geschenk erbij cadeau.

Natuurlijk ook nog even gezellig met Edwin ( eigenaar The Read Shop ) staan praten over het wel en wee in boekenland en natuurlijk Ilona haar signeersessie.

Oogvocht Boekpresentatie 11.jpg

Robin speelde vandaag graag als fotograaf en nam zijn taak ook aardig serieus hahaha, er zijn zoals te zien aardig wat leuke foto’s gemaakt van de signeersessie ๐Ÿ™‚ het was ook erg leuk om mee te hebben gemaakt ๐Ÿ™‚ En volgende keer zijn we er natuurlijk gewoon weer bij!

Ilona vertelde nog een heel mooi verhaal wat ze die dag heeft meegemaakt en dat zou ik dan ook graag met jullie willen delen: “Op de signeersessie kwam er ook een oudere, slechtziende mevrouw langs, ze kwam mij om hulp vragen. Ze wilde allerlei persoonlijke anekdotes over haar ogen bundelen in een boekje voor haar familie. Ze vroeg mij of ik deze zou willen selecteren, redigeren en zo het boekje met haar te willen samenstellen. Dat heb ik dan ook beloofd aan die mevrouw en we gaan er binnenkort samen aan werken.”

“Dat vind ik zo fijn, dat ik met schrijven ook anderen kan helpen.” – Ilona van Hilst-

Oogvocht Boekpresentatie 14.jpg
Ilona met Edwin.

Dit boek heeft een bijzondere naam, die niet zomaar tot stand is gekomen. Ilona over waarom dit boek Oogvocht heet:

“Mijn nachtmerrie begon op Hemelvaartsdag, donderdag 5 mei 2016 ’s avonds om 22:40 uur.

Ineens verdween binnen 45 minuten het zicht uit mijn linkeroog.

De volgende dag lag ik op de operatietafel.

Ik werd gek van angst.

We zouden op vakantie gaan.

Alles liep anders.

Het zou het begin van een thriller kunnen zijn, maar niets is minder waar. Op de operatietafel besloot ik dat mijn derde thriller “Oogvocht” moest heten, als mijn oog gered zou worden. Een verhaal, als ode aan de artsen en onze ‘ogen’. Gelukkig kon ik in 2018 dit verhaal schrijven, een mysterie over Isis. Met een diepe buiging naar de oogheelkunde. Ik bracht het uit in eigen beheer. Toen in februari jl VanDorp Uitgevers zich meldde om het manuscript uit te willen geven, was het wonder compleet!ย 

Iedereen mag weten waarom ik zo blij ben met dit boek. En dat ik het met twee ogen heb kunnen schrijven. Ik ben dr. Tan van het VU MC in Amsterdam en zijn staf van de Oogheelkunde nog steeds oneindig dankbaar voor de snelle diagnose en de ingreep. Mijn oog had een netvliesloslating en zat ook vol met bloed. Mogelijk het gevolg van een foutieve dosering van bloeddrukmedicijnen, wat drie maanden geleden onopgemerkt was gebleven.

Ik draag dit boek op aan de afdeling Oogheelkunde van @amsterdam_umc. Dit boek zal ik persoonlijk overhandigen aan prof. dr. Tan, als symbool van mijn dank.”

Oogvocht Boekpresentatie 4.jpg

Oogvocht Boekpresentatie 7.jpg

Binnenkort spreek ik met Ilona af voor een interview, natuurlijk zal die dan ook hier op mijn blog te lezen zijn ๐Ÿ™‚ Aankomende week begin ik in haar nieuwste thriller telgย  Oogvocht, recensie daarvan zal dan ook spoedig volgen.

Oogvocht Boekpresentatie 13.jpg

Oogvocht Boekpresentatie 12.jpg
Het gesigneerde boek! En natuurlijk zien we elkaar weer snel ๐Ÿ™‚

Happy Reading!!!

Liefs,

Bren

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: