Verslag: Boek10 2019 – Godijn Publishing

20190511_124114.jpg

Dit was de eerste keer dat we naar een Boek10 evenement zijn geweest en wat was het leuk. We hadden er al heel veel over gehoord en ook via social media zagen we regelmatig het een en ander voorbijkomen erover, dus het werd hoog tijd om zelf eens te gaan kijken wat het nou allemaal inhoudt! Esther Wagenaar had ons uitgenodigd, omdat zij zelf ook in Hoorn woont en voor haar was het dan ook een thuiswedstrijd. Gelijk bij aankomst werden we al heel spontaan en vrolijk begroet door Elly zelf 😊 Wat is ze toch ook een heerlijk lieve vrouw. Natuurlijk een dikke knuffel gegeven en Esther ofc ook een dikke knuff gegeven 😊 En mochten we een boek uitkiezen nog voordat we onze jassen hadden opgehangen, zelf koos ik voor de verhalenbundel “Stille Getuigen”, waar ik dan natuurlijk ook heel erg benieuwd naar ben. Jeff koos voor “Hora“, wat hem een interessant boek leek nadat hij de achterflap had gelezen.

da45a9e3-7b31-45d8-a8f5-517a29e6e6a3.jpg
De gekozen boeken die we bij binnenkomst mochten uitzoeken 😀
20190511_124923.jpg
Marc introduceert Elly aan het publiek

Al snel nadat we binnenkwamen werd er een bel geluid en werden we verzocht naar de theaterzaal te gaan voor een warm welkom door Marc Lommert die dagvoorzitter was. Na een kort introductieverhaaltje stelde hij Elly Godijn aan ons voor die ons een fijne dag wenste en daarna was het woord aan Tais Teng, die ons wat ging vertellen over fantasy.

Boek 10 - 07

Tais kan leuk vertellen over fantasy en hoe het zo’n groot onderdeel van zijn leven was geworden. Met flink wat zijsporen was het soms best lastig om te volgen wat hij ons nu precies bij wilde brengen, maar het was vaak erg grappig, al waren we het zeker niet op alle fronten met hem eens over fantasy. Het grappige was ook dat Jeff pas heel laat doorhad dat dit al het stuk van Tais was, want hij dacht eigenlijk dat er verschillende workshops waren die dan weer in andere zalen werden gegeven. Toch was het een leuke en vrolijke presentatie! Vooral de verhalen over vroeger waren erg grappig!

20190511_134249.jpg

Daarna was het tijd voor de onthulling van de schrijvers die in de bundel “Rafels” terecht waren gekomen. Er stonden op een gegeven moment een heleboel mensen op de toneelvloer! Nadat iedereen een exemplaar van de bundel overhandigd kreeg was het tijd voor een korte pauze.

7d41e022-d1a8-4ac9-95a3-69fb3e464351
Het boekje 40 dagen 40 angsten dat we van Ronald kregen na zijn flitslezing!

Tijdens de pauze werd er een flitslezing gegeven door Ronald van Assen “Schrijven met een psychische kwetsbaarheid – een nadeel of juist niet?” De lezing van Ronald van Assen wilde Bren al gelijk bijwonen toen we hadden besloten om naar Boek10 te gaan en we het programma door hadden genomen. Zelf leeft Bren al heel lang met o.a. een paniek- en angststoornis en was dan ook heel erg benieuwd naar hoe hij ermee om ging. Ze kon zich goed voorstellen dat dat allemaal niet zo heel makkelijk kan zijn. Het was heel gaaf om te horen hoe hij ermee omgaat en we hebben dan ook zeker veel respect voor hem hoe hij dat allemaal toch maar doet. Veel van wat hij vertelde was erg herkenbaar voor Bren, maar dat vond ze eigenlijk juist wel fijn. Jeff wilde er vooral bij zijn, omdat hij het intrigerend en knap vindt hoe mensen zich juist niet laten beperken, maar gewoon doen wat ze willen. Zoals in Ronald zijn geval, boeken en verhalen schrijven. We kregen na afloop nog een boekje van zijn hand met de titel “40 dagen 40 angsten” We gaan die binnenkort even tussendoor lezen. 😊

Boek 10 - 13
Chinouk vertelt over haar loopbaan als schrijver

Na de flitslezing volgden twee workshops; één van Chinouk Thijssen en één van Marieke Frankema. Jeff vond dat van Chinouk niet echt een workshop, omdat hij een interactief element miste. Het was vooral een presentatie van haar loopbaan als schrijver en hoe zij ondanks alle tegenslagen toch door is gegaan. Dat is wel een boodschap die je iedereen mee moet geven natuurlijk. We vonden het leuk om te zien hoe het voor haar allemaal is gelopen en dat je dus, als je maar wilt, toch van je hobby je werk kunt maken. Jeff hoopt dat dit bij hem ook nog ooit eens gaat lukken. 😉

20190511_151034.jpg
De emotiecirkel van Marieke

Marieke Frankema is een behoorlijk veelzijdig persoon en we vinden haar altijd zo lekker vrolijk! De workshop van Marieke vonden we echt geweldig om te zien, wat is ze toch een lief, heerlijk spontaan en vrolijk mens. We hebben dan ook met veel plezier naar de workshop geluisterd en gekeken en erg moeten lachen om stukken van de emotiecirkel. Haar workshop had iets weg van een toneeloefening die Jeff ook wel eens in een iets andere vorm gedaan had. Er werden vrijwilligers gevraagd en iedereen moest een zinnetje opnoemen en dat vervolgens met verschillende emoties nog een keer zeggen. Het was zo knap gedaan en sommige zinnen waren zo hilarisch als ze in een andere emotie werden uitgesproken. Dat emoties een belangrijk onderdeel zijn van verhalen vertellen was in ieder geval zeker duidelijk na deze workshop!

20190511_123827.jpg
De lobby was gezellig druk!

Toen was het eindelijk pauze, want man, wat moesten we naar het toilet! 😛 Nu heeft Jeff sowieso een blaas ter grootte van een walnoot (volgens Bren een pinda zelfs), maar gelukkig hadden we nu dus even tijd. Ook om even wat van mijn collega’s te spreken en andere bekenden in de lobby, wat echt supergezellig was! Garvin Pouw had zelfs gevraagd of ik mijn eerste boek voor hem mee wilde nemen, want hij was toch wel erg nieuwsgierig geworden naar mijn trilogie.

1558292086124
Jeffrey en Garvin met hun boeken! ^^

Na de pauze was het woord aan Loek Peters, een bekende acteur uit onder andere Penoza. Hij wilde laten zien hoe hij als acteur kan faciliteren dat anderen om hem heen beter kunnen presteren. Het was een interessant verhaal en samen met video’s en stukken uit oudere versies van scripts, zodat hij kon laten zien hoe ze bepaalde stukken beter hadden gemaakt in de uiteindelijk versie. Jeff miste een klein beetje de link met schrijven soms, maar het was desondanks een onderhoudend verhaal en Loek kon erg geanimeerd vertellen!

20190511_160644.jpg
Loek vertelt over acteren en faciliteren

Toen was het eindelijk tijd voor waar Boek10 om draait, de tien, of eigenlijk stiekem elf boeken die allemaal tegelijkertijd gelanceerd werden. Het was leuk om te zien dat iedereen even kort in het zonnetje gezet werd met zijn of haar nieuwe telg. Sommige auteurs deden nog een kort stukje om iets meer over het boek te vertellen, of lazen een stuk voor uit het boek. Het was erg leuk en feestelijk gedaan!

20190511_164434.jpg
Elly vertelt over wat Boek10 nu zo bijzonder maakt

Na afloop van de boeken die gepresenteerd werden konden deze uiteraard nog gekocht worden! Wij zijn er uiteindelijk met flink wat boeken weggegaan! Al met al was het een superleuke en gezellige dag en we gaan zeker in de toekomst nog vaker naar dit leuke evenement!

20190511_165621.jpg
Alle schrijvers die hun boek uitbrachten op een rij! 🙂

Ofc moesten alle boekjes ook nog gesigneerd worden door de schrijvers!

Boek 10 - 32
Bren met Alice Bakker van “Zij zien mij niet
boek-10-35.jpg
Bren met onze grote vriend Garvin Pouw!
boek-10-38.jpg
Bren met Eva Gabriela van “Bastaard Vlekken”
boek-10-39.jpg
Bren met Marguerita Le Roy, auteur van de Midland reeks
ae2c0321-0abd-4753-9f5c-345e5fa47ac5
Een groot deel van de nieuwe aanwinsten!

Na afloop gingen we nog gezellig bij Esther thuis eten. Haar man Arjen had heerlijk taco’s voor ons gekookt. Het was een mooie afsluiter voor een superleuke dag!

Boek 10 - 15

Happy reading!!!

Liefs,

Bren & Jeff

6 Comments on “Verslag: Boek10 2019 – Godijn Publishing

  1. Wat super leuk geschreven. Voelde me er soms echt gewoon bij. Zo blij dat het zo geweldig was als verwacht. En mooie boekenhaul! Ik zeg, geslaagde dag, geslaagde recensie!!! 😀

    Geliked door 3 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: