Review: Blog tour “Verblind”- Mary K. Franklin

Verblind 4.jpg

Genre:                          Young Adult/ Romance

Uitgeverij:                   Nimasa Publishing House

ISBN:                            978-94-92337-43-6

Uitvoering:                  Paperback

Aantal pagina’s:          260

Uitgave:                       April 2019

 

Met dank aan Uitgeverij Nimisa Publishing House en Marieke Frankema voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.

Verblind 1.jpg

“Wanneer de grens tussen acteren en werkelijkheid vervaagd, kun je je hart dan nog vertrouwen?”

 

In het boek Verblind volgen we het verhaal van Melissa Janssen, Melissa zit in het eerste jaar van de musicalopleiding in Den Haag. Ook al is haar moeder het er absoluut niet mee eens, probeert ze zo goed en kwaad als ze kan haar droom te volgen. Melissa moet hiervoor keihard vechten en alles uit zichzelf leren te halen om zich staande te kunnen houden in de veeleisende wereld van zang, dans en drama. Ondanks haar nogal verlegen en teruggetrokken houding en het proberen niet te erg op te vallen wordt ze toch gespot en gevraagd om in het grootse en veelbelovende afstudeerproject van Chantal te spelen. In al haar enthousiasme zegt Melissa gelijk ja. De musicalwereld is haar grootste passie en ze wil niets liever dan hier haar carrière van maken. Ze ziet dit dan ook als een goede opstap en ondanks dat ze hierdoor nog harder zal moeten werken kan ze hierdoor ook nog beter en sneller het vak leren. Haar tegenspeler in de musical is niemand minder dan Nathan de Wilde, de populaire rijzende ster in de musicalwereld. Buiten dat schijnt hij ook een enorme flirt te zijn. Hij maakt gevoelens los bij Melissa die ze nooit eerder zo sterk heeft gevoeld, maar toch kiest ze ervoor hem in de waan te laten dat ze bezet is.

“Kijk’, zei Nathan hees.’Mistletoe’. ‘Ik dacht dat die inmiddels wel versleten was, te horen aan al die verhalen over dat feestje dat ik heb gemist. ‘Dat waren kerstverhaaltjes”, zei Nathan zacht. ‘Realiteit met een extra glanslaag, de magie op het juiste moment toegevoegd om de warmte te scheppen die we in deze koude tijd allemaal zo hard nodig hebben. Meer sprookjes dan feit.” – Nathan.blz.100-

 

Haar verleden met haar ex Rick blijft haar maar achtervolgen, ook al is dat al een jaar uit. Hij laat haar maar niet met rust en weigert te accepteren dat het over is. Melissa wordt gek  van hem. Maar op de een of andere manier kan ze nog steeds geen volledige afstand van hem te nemen. Melissa begint steeds meer en meer gevoelens voor Nathan te krijgen, maar om verder te kunnen zal ze eerst volledig met haar verleden moeten zien af te rekenen. De spanning tussen Nathan en Melissa bouwt zich steeds meer op.

“Kan Melissa haar hart vertrouwen, of is liefde als theater: een prachtige illusie?”

Verblind 2.jpg

“Was het een onmogelijke opgave? Ze had al zo vaak geprobeerd Rick uit haar leven te snijden, was net zo vastbesloten geweest als nu. De zoveelste laatste keer. En elke keer wist hij haar weer te vangen. Ze zat al bijna een jaar aan hem vast, een slachtoffer tegen wil en dank. Haar medelijden voor hem buitte hij meedogenloos uit en hij zorgde ervoor dat ze de deur steeds op een kiertje hield.” – Melissa.blz.206- 

Mary K. Franklin heeft een fijne, vlotte schrijfstijl. Al snel neemt ze je mee in de wereld van musicals, vriendschappen, zang, dans, verdriet, liefde en nog veel meer. Haar personages weet ze heel duidelijk neer te zetten en dat zorgde ervoor dat ik ze dan ook snel voor me kon zien en een goed beeld bij ze kon vormen. Wat ik persoonlijk erg belangrijk vind in een verhaal. Ik vond Verblind een leuk en ontspannend verhaal om te lezen en denk dat velen met mij deze mening met mij zullen delen. Niets is overdreven, alles zou echt gebeurd kunnen zijn. Ik ben dan ook blij dat ik aan deze blog tour heb mogen mee doen en geef dan nu ook het stokje door aan The reader in pink waar op 16 mei haar recensie van dit boek op te zien zal zijn 🙂

“Een leven geleid in angst, is een leven half geleefd. Ik wil spijt hebben van dingen die ik wel heb gedaan, niet blijven mijmeren over wat ik niet heb gedaan.” – Melissa.blz.227- 

Love that quote!!!

Rating:                         🌟🌟🌟½

Happy Reading!!!

Liefs, Bren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: