Dutch Comic Con 2019, 23-03 Zaterdag

Afgelopen weekend was het dan eindelijk tijd voor Dutch Comic Con, een bekend jaarlijks terugkerend evenement in de Jaarbeurshallen in Utrecht. We stonden daar met Uitgeverij Celtica Publishing (uitgeverij van o.a. Jeffrey zijn boeken) om de boek release van Jeffrey zijn derde boek “The Xoron Redemption” en tevens laatste boek in de “The Shaedon Resurgence” trilogie te vieren. Het leek ons leuk om daarover en over DCC in zijn algemeen een blogbericht ( of in mijn geval: berichten) aan te wijden. Natuurlijk konden ook wij DCC niet verlaten zonder zelf boeken en allerlei leuke goodies aan te schaffen, dus ook die zullen aan bod komen. Wij vonden het in ieder geval een erg geslaagd weekend en hopen jullie erin mee te laten genieten πŸ™‚ So here we go!!! Enjoy!
HP_Carroussel_header2.jpg
23 Maart 2019, de eerste dag van Dutch Comic Con
Zaterdag ochtend was best even afzien qua tijd met opstaan voor ons beiden, de wekker ging namelijk om 07:00 en laten we nou allebei geen ochtendmensen zijn, vooral in het weekend niet. Maar voor je vriend moet je nou eenmaal soms wat over hebben hΓ¨ πŸ˜› en voor een onwijs leuk evenement natuurlijk ook. Dus stonden we braaf vroeg op om vol frisse zin naar DCC te gaan. Vrijdag hadden we de mini taartjes opgehaald met de opdruk van de cover van “The Xoron Redemption” erop dus bepakt en bezakt gingen we op weg.
Dutch Comic Con Report 01.jpg

Natuurlijk kreeg iedereen die een exemplaar van een boek van Jeffrey kocht een gebakje. Bij het kopen van een exemplaar van het nieuwe boekentelgje van Jeffrey kregen mensen ook een boekige sleutelhanger en wie de volledige trilogie aanschafte kreeg er ook nog een home made boekige geurkaars bij met daarop een afbeelding van RΓ€z! Weken ben ik bezig geweest om de sleutelhangers en boekenleggers te ontwerpen en te maken en het was zo gaaf om te zien dat mensen het ook echt waardeerden en leuk vonden. Ik heb al een tijdje meer ideeΓ«n over het maken van kaarsen e.d. rondom de boeken van Jeffrey maar daarover een andere keer meer πŸ™‚ Maar hier ofc wel een foto van wat van de kaarsjes en de sleutelhangers.

Dutch Comic Con Report 23.jpg

Zodra we aan kwamen bij de stand van Celtica Publishing kon Jeffrey gelijk aan de slag met het signeren van een aantal van zijn nieuwe boeken, deze waren gepreordered op de site van Celtica. Een onwijs leuk begin van de dag πŸ˜€

En daar staat ie dan, zo trots als een pauw met zijn nieuwste boekentelg voor de eerste keer in handen. πŸ˜€ Helemaal happy πŸ˜€
Dutch Comic Con Report 05.jpg

Op deze eerste dag van Dutch Comic Con waren ook Anna LopΓ©z Dekker ( collega schrijfster van Jeff bij Celtica) en Liz van der Stelt ( Celtica VIPster 2019 en blogster van de blog DivaBooks) van de partij. Ieder droeg zijn/haar steentje bij om te helpen met het verkopen van de boeken van Celtica Publishing. Het was echt super gezellig πŸ™‚

Dutch Comic Con Report 22.jpg

Natuurlijk was mijn BFF, Robin, ook aanwezig deze dag πŸ˜€ Hij was blijkbaar verkleed als Agent 47 van de Hitman Games, blij dat Jeffrey me dat toen straks nog even vertelde, want ik dacht serieus dat ie weer eens als een of andere maffe beveiliger was gekleed. wat ie later op de dag ook wel even mocht spelen trouwens op een foto van Sophia Drenth, dat was best leuk πŸ˜€

Dutch Comic Con Report 21.jpg

Sebastiaan Koen, een super goede fantasy schrijver van de trilogie “De verhalen van Auruco” kwam ook nog gezellig even langs om zijn gewonnen boek van deel 1 “The Fall of Netherea” op te halen, die hij gewonnen heeft met een winactie van Celtica Publishing waarbij je boek 1 en 3 kon winnen. Sebastiaan was de gelukkige winnaar van deel 1 πŸ™‚ Later op de dag toen hij op weg naar huis was met de trein stuurde hij Jeffrey nog een berichtje dat hij gestart was met lezen in het boek en dat hij Jeffrey’s schrijfstijl erg “aangenaam prettig”( Sebastiaan’s eigen woorden) vindt. Super leuk om te horen ofc πŸ˜€

Dutch Comic Con Report 06

De BFF van Jeffrey, Patty (collega schrijfster van Jeff bij Celtica en bekend van de DrΓ€gan Duma reeks natuurlijk ) was er ook en heeft ook een boekentelgje geadopteerd. πŸ™‚ Raar maar waar en geloof me dit is uniek voor hun, maar ze hebben geen foto van hun samen gemaakt … dusss we kunnen jullie geen foto laten zien jammer genoeg, maar hey die komen er nog genoeg πŸ˜€ Stay tuned!!!

Natuurlijk zijn we zelf ook over de vloer gaan lopen, ja dat mocht, we mochten zonder begeleiding los rond lopen! Dus zijn we natuurlijk ook even langs Sophia Drenth geweest die zelf ook een boek release te vieren had van haar nieuwste boek “1000 nachten”. Ofc hebben we een exemplaar geadopteerd en zijn we met Sophia op de foto gegaan, want…gezellig πŸ˜€

Dutch Comic Con Report 04.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sophia heeft het exemplaar natuurlijk ook gesigneerd en we kregen bij de aankoop van het boek ook een labbuisje met Bloedpulver thee erin, gecreΓ«erd door Wortel & Cruydt, dat speciaal bedacht is voor de boekenserie “Bloedwetten” van Sophia. De thee zorgt ervoor dat je goed wakker blijft ’s avonds en ’s nachts tijdens het lezen van haar boeken, ofc gaan we deze thee dan ook drinken als we haar boek gaan lezen πŸ˜€

Dutch Comic Con Report 29.jpg

Ik zou mezelf niet zijn als ik niet ook even een stop maakte bij de stand van Letters & Lights om daar rond te snuffelen bij de leuke boekige producten die ze verkoopt te kunnen neuzen en om mijn eerder online bestelde kaarsjes op te halen ofc. Daar zag ik nog een aantal leuke kaarsen die ik nog niet heb en die moesten dan ook wel mee. Ik hou gewoon onwijs van kaarsen en helemaal als het boekige kaarsen zijn πŸ˜€

Dutch Comic Con Report 27

Aan het einde van de dag hebben we met zijn allen toch aardig wat boeken verkocht en konden we allemaal met een trots en vrolijk gevoel naar huis gaan. Zelf heb ik ook een gesigneerde boekentelg van Jeffrey geadopteerd, want niet alleen zou ik een slechte vriendin zijn als ik geen boek zou willen, maarΒ  mijn exemplaar hoort nu echt bij de traditie, zit een leuk verhaal achter de gesigneerde boeken van Jeffrey die ik later wel eens met jullie zal delen in een andere blogpost πŸ™‚

Dutch Comic Con Report 30.jpg

There it is, 482 pagina’s dik πŸ˜€ Supertrots op Jeffrey dat ie dit voor elkaar heeft gekregen πŸ˜€ Binnenkort een review van het boek natuurlijk ook πŸ™‚ Deze eerste dag DCC was helemaal geslaagd en we hebben het enorm naar onze zin gehad. Tot hier dan ook de eerste dag Dutch Comic Con, morgen volgt hier mijn bericht met hoe de tweede dag is verlopen op DCC πŸ˜€ en natuurlijk ook foto’s van de awesome aankopen die we gedaan hebben πŸ˜€ Tot morgen!

 

Happy reading!!!

Liefs, Jeffrey en Bren

One Comment on “Dutch Comic Con 2019, 23-03 Zaterdag

  1. Bren, A super rundown of day one of Dutch Comic Con as thorough as Jeffrey’s version on his website in honor of Jeffrey’s third book “The Xoron Redemption,” the last in the “The Shaedon Resurgence” trilogy. As I commented to Jeffrey, this experience is so much about the people, readers & writers, as it is about the main event, the books!!! –Like your great friend, Robin!!! Life is really the people who cross our path. Jeffrey’s book & the people around you both make this the meaningful event it was!!! –Excellent post here by you, Bren! Phil

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: