Review: Hart van Vuur, Gaia trilogie 2

Auteur:                              Miranda Peters

Uitgeverij:                         Dutch Venture Publishing

Genre:                                Young Adult

Isbn:                                   9789492585257

Uitvoering:                        paperback

Aantal pagina’s:               266

Uitgave:                            Oktober 2018

Rating:                           🌟🌟🌟 ½

Leegte
Duisternis
Blind ben ik
Verloren
omdat ik je zo mis

Binnen in mij brandt een vlam
Klein, maar fel
Wachtend op zuurstof
grijnzend
genietend
van het spel

Maar het is geen spel
Dat is het nooit geweest
De vlam wordt vuur
vult de leegte, verdrijft de duisternis
Zonder aarzeling,
onbevreesd

Ik kan weer zien
jouw ogen zo blauw
Mijn vuur wijst me de weg
Het is heet, het brandt
speciaal voor jou

WhatsApp Image 2019-03-19 at 16.16.09.jpeg

Waar in het eerste deel “Hart van Glas” de focus vooral gericht was op de kennismaking met de personages, hun buitengewone krachten en hun vrienden en familie zul je ze in dit deel nog beter leren kennen en ligt de focus meer op actie, spanning en de bloei van alle personages; ze zijn duidelijk volwassener geworden in hun doen en laten. Je rolt als het ware van de spannende cliffhanger uit boek één zo dit tweede deel in. Hester krijgt vreselijk nieuws te horen van Mirella. Siem is ontvoerd door een onbekende en onzichtbare vijand. Ze vertrekken per direct naar Groningen om hem te zoeken. Hester staat met haar rug tegen de muur en weet zich geen raad, behalve dan dat ze Siem moet en zal redden. Ze wordt meerdere keren gedwongen dingen te doen die ze normaal nooit zou hebben gedaan. Keuzes maken die onmogelijk lijken te zijn, maar die uiteindelijk toch gemaakt zullen moeten worden, met alle gevolgen van dien. Lukt het Hester en haar vrienden om Siem uit de klauwen van de zeer gewelddadige en gewiekste vijand te bevrijden?

“Ik zuchtte, stiekem een beetje bang voor wat ik op het punt stond te gaan doen. Ik had nog nooit iemand moedwillig pijn gedaan. Maar het kon niet anders. Als we Siem…….levend terug wilden vinden, moest ik de mannen aan het praten zien te krijgen. Op welke manier dan ook.” -blz.79-

Miranda Peters heeft met dit tweede deel in de Gaia trilogie een leuk, goed en spannend boek weten neer te zetten dat al vanaf de eerste bladzijden vraagt om gelezen te worden. Je wilt weten hoe het verder gaat, of het ze gaat lukken om Siem daadwerkelijk te bevrijden en wat zullen de gevolgen zijn van alle hartbrekende keuzes die Hester moet maken? Je merkt echt dat Miranda gegroeid is in haar schrijven. Haar schrijfstijl is nog vlotter dan in het eerste deel en ze weet de spanning goed op te voeren. Natuurlijk zitten er her en daar nog wat dingen in die wat ongeloofwaardig over komen, maar is dat niet ook de charme van dit verhaal? Ik vind eerlijk gezegd van wel. Dit verhaal vraagt absoluut naar meer, ben dan ook heel erg benieuwd hoe het verder gaat in het derde en laatste deel in deze trilogie, waar ik dan ook deze week nog in zal gaan beginnen met lezen.Ik moet gewoon weten hoe het ze verder zal vergaan!

“Ik vertel je dit, omdat er in een mensenleven soms dingen gebeuren waardoor je geen andere uitweg meer ziet dan wraak te nemen op de mensen die je iets dierbaars afgenomen hebben. Maar brengt dat je geliefden terug? Zorgt dat ervoor dat het lege gevoel verdwijnt? Dat het verdriet slijt?”   -blz.163-

WhatsApp Image 2019-03-19 at 16.16.48.jpeg

Happy reading!!!

Liefs,

Bren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: