Review: The Beast Within

Titel:                              The Beast Within

Auteur:                          Serena Valentino

Uitgever:                       Disney Press

Genre:                            Sprookje/ Fantasy

Isbn:                               9781423159124

Uitvoering:                    Hardcover

Aantal pagina’s:            215

Uitgave:                         Juli 2014

Rating:                           🌟🌟🌟🌟🌟

The Beast Within 1.jpeg

“He had a Beautiful woman within his walls. She was a willing captive, someone to talk to, and yet he couldn’t even bring himself to face her. Fear.”

Het oh zo bekende en geliefde sprookje van Disney, het verhaal van Beauty and the Beast, maar dan verteld vanuit de ogen van Beast. Wat is daar nou niet leuk aan te vinden? Ik vond het geweldig! Iedereen kent natuurlijk het sprookje van Beauty and the Beast maar heeft niemand van jullie ooit zoiets gehad van: “Hmmm ik zou weleens willen weten hoe dit vanuit Beast zijn perspectief zou worden verteld?” Of “Wat is er nou eigenlijk gebeurd waardoor de prins veranderde in Beast?”, natuurlijk wordt dit kort in de introductie van Beauty and the Beast verteld, maar is dit wel het hele verhaal? Ik bleef me dat altijd al afvragen en toen kreeg ik dit boek van mijn vriend. Daar was het dan eindelijk; het verhaal waar ik altijd benieuwd naar was! Heeft dit boek mijn vragen beantwoord? Yup, dat heeft het zeker weten en wat vond ik het gaaf om het eens vanaf dit oogpunt te kunnen lezen.

Het boek begint kort met het stuk dat Belle zich net vrijwillig gevangen heeft laten nemen door Beast om zo haar vader uit zijn kerker te bevrijden, ze neemt zijn straf op zich. Het personeel is natuurlijk door het dolle heen, want dit kan weleens betekenen dat de vloek die jaren geleden over Beast en het volledige personeel is uitgesproken wordt verbroken. Beast heeft tot zijn 21e levensjaar de tijd om de ware liefde te vinden en niet alleen te vinden, maar ook dat zij zielsveel van hem houdt in de gedaante als Beast natuurlijk. Zodra het laatste blaadje van de roos valt is het gedaan, als Beast dan nog geen ware liefde heeft gevonden zal hij voor altijd deze gedaante blijven behouden en nooit meer terug veranderen in zijn ware, menselijke, gedaante.

Hierna gaan we terug naar het verleden Beast is hier nog de prins. Een nogal arrogante en egoïstische prins die alles en iedereen om zijn vinger windt en alles in het leven voor lief neemt. Het komt hem allemaal aanwaaien zonder dat hij er erg veel moeite voor hoeft te doen. Zijn lievelingshobby is jagen en dat doet hij dan ook vaak met zijn beste vriend Gaston.

“Life was good; everyone loved and worshipped the Prince and he knew it.”  (blz.23)

Hoe goed Gaston en de prins ook bevriend mogen zijn alsnog verteld de prins niets over zijn straf die hij heeft gekregen voor het botte afwijzen van de varkensboer zijn dochter. Niemand zal er ooit achter komen als het aan hem ligt, hij geloofd zelf niet eens volledig in de vervloeking. Gaandeweg zal hij er toch achter komen dat het jammer genoeg allemaal waar is en ziet hij zichzelf meer en meer veranderen in een beest, een monster.

Beast Within 2.jpg

Nu zou ik door en door kunnen gaan hoe het verder gaat in het verhaal en wat er nou precies allemaal gebeurd is, hoe het zo heeft kunnen lopen, maar dat doe ik niet. Niet alleen om spoilers te voorkomen, maar ook omdat ik vind dat elke Beauty and the Beast liefhebber/ fan dit boek zelf moet gaan lezen. Ik heb er werkelijk van genoten, heb me heerlijk laten wegzinken in het verhaal.

Zelf ben ik gek op Disney, maar Beauty and the Beast blijft een van mijn meest favoriete Disney verhalen. Al heb ik ook wel echt een groot zwak voor de slechteriken van de verhalen. Ben jij ook zo, dan is er awesome nieuws: Serena Valentino heeft namelijk een serie uitgebracht waar het verhaal zoals in dit boek van de serie door Beast zijn oogpunt wordt verteld, in de andere door de slechteriken uit die verhalen wordt verteld, en kom op laten we eerlijk wezen, hoe gaaf is dat! De Villain serie bestaat uit vijf boeken allemaal uitgebracht in prachtige hardcovers. Niet alleen leuk om te lezen maar ze staan dan ook nog eens onwijs mooi in je boekenkast 😀

Beast Within 3.jpg

“Perhaps this, right here, was his punishment: never knowing what it was to love.” -blz.177-

“Then it’s yours.” And he felt something completely unexpected. What had started out as a way to bring them closer together for the sake of breaking the curse turned into something else, something he didn’t understand. He loved making her happy.” -blz.179-

The Beast Within is een ware aanrader voor de Disney liefhebber, fans van Beauty and the Beast en de liefhebbers van de Villains natuurlijk. Geschikt voor alle leeftijden, want het is en blijft een sprookje en daar ben je nooit te jong of te oud voor 😀 Let wel deze boeken zijn alleen verkrijgbaar in het Engelstalig. 

Happy reading!!!

Liefs,

Bren

 

 

 

One Comment on “Review: The Beast Within

  1. Pingback: Bren’s jaar in boeken – The Book Dragon's Nook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: