Review : A Gift from Bob

Titel : A Gift from Bob
Auteur : James Bowen
Illustraties : Dan Williams
Uitgeverij : Hodder & Stoughton
Genre : waargebeurd, feel good
Rating : ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ

A Gift from Bob ; “How a street cat helped one man learn the meaning of christmas.”

“Time spent with cats is never wasted”

-Siegmund Freud-

20190103_1246527165459558155006317.jpg

In dit boekje nemen James en Bob ons mee terug naar december 2010, kersttijd. Dit omdat James terugblikt naar zijn tijd van toen en dat het leven helemaal niet makkelijk was voor hem. James was toen nog niet al te lang van heroรฏne afgekickt en was straatmuzikant en verkoper van het straatkrantje “The Big Issue” in Londen. Het leven was absoluut niet makkelijk, het was een ijskoude winter en er was nauwelijks geld. James moest het voor elkaar zien te krijgen dat ze het hoofd boven water konden houden. Gelukkig heeft hij in zijn rode kat Bob zijn trouwe maatje gevonden en zet hij door en voor Bob door.

“I could never be cross with him for doing this. How could I? The fact that this handsome face was the first thing I saw each day was a blessing. Even if, like today, it was wearing an expression that said, Come on, Lazy bones. I should have had my breakfast half an hour ago.” -blz.72-

James deelt met de lezer het verhaal hoe Bob hem heeft geholpen de ware betekenis van Kerstmis te leren kennen en weer volop van die tijd van het jaar te leren houden. Het is opnieuw een echt feel good boekje. Je leest en leert dat ondanks hoe ongelooflijk moeilijk het in die tijd was voor James en Bob met de extreem koude winter, de touwtjes aan elkaar vast zien te knopen, enzovoorts, dat ze het hebben weten te redden. Het is zo mooi om te lezen hoe Bob zo’n enorme positieve schakel in het leven van James is en hoe ze er meer en meer bovenop weten te komen.

“I couldn’t help shaking my head at the changes that had come over me. A few years ago there would be no way I’d have done anything as sensible as this. I’d have blown that money on drugs. But now, I had a different perspective on life. I also had someone else to take care for.” – blz.89-

Ook staan er na elk hoofdstuk mooie illustraties van Bob in die het boekje extra charme geven. Geweldig toch!!!

Ik heb genoten van dit boekje, ik hou echt van verhalen waarin dieren iemands leven positief veranderen, en dan vooral die met katten, want tja crazy catlady over here๐Ÿ˜œ!!! Het geeft gewoon een heerlijk fijn gevoel. Zelf ben ik dol op mijn eigen katjes en ik weet dat, net als Bob voor James heeft gedaan mijn kattenkinders mijn leven ook positief hebben veranderd, zou nooit meer zonder kunnen. Het boekje is buiten dat je al lezend leert dat het leven bij lange na niet voor iedereen zo makkelijk is geweest of nog zo is, ook een heerlijke feel good roman. Bob is echt gewรฉldig! Ik hou ervan!

A gift from Bob is een must read en must have voor elke feel good liefhebber, het is een heerlijk waargebeurd kerstverhaal en mag dan ook niet ontbreken in de boekenkast van elke kattenliefhebber.

2 Comments on “Review : A Gift from Bob

  1. Bren, So good to read this after seeing it on Goodreads. I still find Goodreads difficult to manage finding your reviews…It is not user friendly. I get an email about your review & should just be able to click on it & go to your review! But I seem to have to “battle my way” to find it! Anyway enough on that. James Bowen’s “A Gift From Bob” is, as you say, a feel good book & perfect for the true meaning of Christmas spirit. It has so many elements that you identify with personally from love of cats to James’ struggle through life & then Bob the cat changing James’ world. Talk about a love between master & pet!!! Who is in charge here? Ha! Your words do a beautiful job capturing the content & message & encouraging readers with this must read. –You are very good at reviewing books I am certain! Compliments! Be proud! Phil

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: