Review: Obsidian

Titel : Obsidian, Lux 1
Auteur :Jennifer L. Armentrout
Uitgever : Zomer & Keuning
Genre : Young Adult, Fantasy, Sci-Fi
Rating : 🌟🌟🌟🌟
Over het boek:
Obsidian is het eerste deel uit de Lux pentalogie van Jennifer L. Armentrout.
De serie werd me aangeraden door een lieve vriendin van me die zelf ook recensent is en aangezien onze smaak in boeken behoorlijk overeen komt, ben ik de boeken dan ook gelijk gaan aanschaffen. πŸ™‚ Onwijs bedankt Jeanine voor deze aanrader, je hebt helemaal gelijk!
Na het overlijden van haar vader, verhuizen Katy en haar moeder van Gainesville Florida, naar West Virginia (of all places). Katy is het hier eigenlijk totaal niet mee eens, maar snapt wel degelijk dat deze stap heel erg belangrijk voor haar moeder is, die het heel hard nodig heeft om een nieuwe start te kunnen maken, weg van het verleden en op naar een nieuwe toekomst.
Al snel leert Katy haar buren kennen, een twee-eiige tweeling Daemon en Dee. Ze zijn van haar leeftijd en ze hoopt dan ook dat ze vrienden zullen worden. Met Dee klikt het gelijk en de twee meiden worden dan ook al rap beste vriendinnen, dit volledig tegen de zin van Dee’s broer Daemon in, die het totaal niet ziet zitten dat zijn zus een vriendschap aan wil gaan met iemand zoals Katy. Daemon’s favoriete hobby lijkt dan ook wel het dwars zitten van Katy en zo gemeen mogelijk tegen haar doen. In Katy haar woorden is Daemon een regelrechte Hork.

Daemon heeft een onweerstaanbaar knap uiterlijk en dat beseft ie zich tot grote ergernis van Katy maar wat goed, menig schoolgenootje valt in katzwijm als hij voorbij komt en Katy weigert dat ook te zullen doen. De twee raken dan ook vaak in verhitte discussies en ruzies , hun haat/liefde verhouding blijft dan ook niet onopgemerkt. Katy was zich alleen totaal niet bewust dat het oh zo rustige kleine dorpje heel zo schattig nog niet is, maar juist erg gevaarlijk. Haar leven neemt een volledig andere wending aan.

*Als Katy naar West Virginia verhuist kan ze niet vermoeden dat Daemon Black haar lot een andere wending zal geven* covertekst.

De cover van het boek is werkelijk erg mooi, mooier dan de originele Engelstalige boeken als ik heel eerlijk moet zijn, want met die covers heb ik dan weer helemaal niets.

Eigen mening:
Ik hou onwijs van het personage Katy, wat is ze ongelooflijk leuk. Haar grote liefde en passie is haar blog over boeken, ze is een groot leesfanaat en een ware boekenverslindster. Totaal niet herkenbaar natuurlijk 😜.Katy heeft een heerlijk gevoel voor humor en kan lekker sarcastisch uit de hoek komen. Daemon brengt haar flink in de war waardoor ze buiten haar comfortzone treedt en steeds bijdehanter op hem reageert. Dee is een super spontane, vrolijke meid. Volledig anders dan haar altijd chagrijnig lijkende broer Daemon. En ja Daemon…wat zal ik zeggen…hij is wat apart in zijn gedrag, maar hey zonder hem zou dit boek een heel stuk minder leuk zijn, want wat is hij leuk!😍
Het verhaal leest heerlijk vlot weg en ik ging er in een aardig rap tempo dan ook doorheen. Love it when that happens. Er zit een aardige dosis spanning in en is beeldend geschreven. Jennifer L. Armentrout heeft een geweldige schrijfstijl, helemaal mijn ding, ze schrijft vlot, beeldend en meeslepend. Kortom heerlijk verslavend!
Aan het einde van het boek is bonusmateriaal geschreven, hier kun je stukken uit het verhaal lezen, maar dan vanuit Daemon’s oogpunt. Superleuk gedaan en dit geeft het boek een extra charme.
Jennifer heeft met dit eerste deel mij voor zich gewonnen, ik ben dan ook gelijk in deel twee gestart nadat ik dit deel uit had. Het is werkelijk waar een verslavende serie.
Obsidian is een ware must-read voor elke Young Adult liefhebber, maar ook de fantasy en sci-fi elementen zullen vele lezers heel erg blij maken. Ik raad deze serie dan ook echt aan. Ik wens jullie heel veel plezier met het lezen, ik duik nu zelf deel twee weer in πŸ™‚ happy reading!😁

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: