Review: Schuitje Varen

Titel: Schuitje varen

Auteur: M.J. Arlidge

Genre: Thriller

Rating: 🌟🌟🌟

Schuitje Varen is een korte thriller waarmee M.J. Arlidge teruggaat in de tijd naar het begin van de nu zeer bekende rechercheur Helen Grace. Grace is achttien jaar in deze novelle en nog maar zeer kort werkzaam bij de politie. Ze is bezig ervaring op te doen op verschillende afdelingen, en op dit moment loopt ze nog stage bij de verkeerspolitie.

Helen is als eerste ter plaatse bij een dodelijk verkeersongeval. Al snel vermoed ze dat er meer aan de hand is dan het doet lijken en dat er sprake moet zijn van een misdrijf. Ze kan zich dan ook niet inhouden en gaat op eigen houtje op onderzoek uit. Hierdoor komt ze in de problemen met haar afdelingschef. Desondanks zet ze haar onderzoek toch door en de vastberaden Helen Grace legt al snel verbanden en komt verdachten op het spoor.

Eigen mening:

M.J. Arlidge heeft met deze korte thriller een ietwat duidelijker beeld van Helen Grace weten neer te zetten. Ondanks dat Schuitje Varen maar uit 126 blz bestaat is het verhaal goed onderbouwt. Ik raad alleen niet aan dit te gaan lezen als je het eerste boek; Iene miene mutte, nog niet hebt gelezen. Dit ivm mogelijke spoilers. De novelle las redelijk vlot weg maar heeft me niet gigantisch weten te boeien zoals zijn eerdere boeken dat wel wisten te doen. Vandaar dan ook de 3 sterren rating. Toch is het leuk om ‘m bij je collectie te hebben staan natuurlijk.

Een echte must read kan ik Schuitje Varen absoluut niet noemen, maar het is wel de moeite waard voor de thriller liefhebbers om deze novelle eens te lezen voor tussendoor en voor de M.J. Arlidge fans zeer zeker!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: