Review Het Groene Kristal

Titel: Het Groene Kristal

Auteur: Esther Wagenaar
Uitgever: Celtica Publishing
Genre: Sci-Fi, Fantasty
Rating: 🌟🌟🌟🌟
“18 november 2671. Geachte senatoren en leden van de volksraad, Terra 7 bestaat!”
In het jaar 2192 is er namens de Verenigde Naties een groep mensen van de aarde vertrokken naar een andere planeet om daar een beter bestaan op te gaan bouwen. Alleen alle digitale archieven daarover worden vernietigd.
Eeuwenlang wordt er dan ook gedacht dat de missie een grote mythe was, een legende, een fabel misschien zelfs wel. Er was amper tot geen informatie over terug te vinden. Maar dan toch is daar het bewijs dat Terra 7 wel degelijk bestaat.
Men besluit om een expeditie met vier wetenschappers naar Terra 7 te sturen om te onderzoeken hoe en of de kolonisatie is gelukt.
Als de wetenschappers Terra 7 bereiken komen ze er al snel achter dat het er allemaal heel anders aan toegaat dan dat er op de aarde gedacht werd. Het is er helemaal niet zo vredig en er bestaat ook wel degelijk technologie, terwijl dit afgezworen zou worden. Hun shuttle wordt uit de lucht geschoten en de groep weet ternauwernood te landen met behulp van hun reddingscapsule.
Al snel moeten ze vluchten voor hun leven. Hierbij krijgen ze hulp van Zania (een terrazone ) en Dion (een groene, of ook wel; beryl ). Ze leren steeds meer over Terra 7, voor de bewoners Terrax genaamd. Redbod, de leider van de groep wetenschappers wordt dan alsnog gevangen genomen bij een tweede aanval door de Afranen, het gemeenste en moordlustigste ras op de planeet. Met de hulp van Zania en Dion besluiten ze Redbod te willen bevrijden en de capsule in veiligheid te brengen, want deze technologie mag niet in handen van de Afranen komen. Dit voert ze langs een pad vol spanning, emoties en gevaren.
Eigen mening:
Het Groene Kristal is een heerlijk boek, het leest lekker vlot weg en is beeldend geschreven. Esther Wagenaar weet de planeet en de karakters zo goed te beschrijven dat je alles al snel voor je ziet en een band met ze krijgt. Hierdoor waan je je als lezer al snel op Terra 7.
Wat ik wel jammer en soms wat hinderlijk vond was dat het wisselen tussen de tijdsmomenten niet duidelijk wordt aangegeven. Hierdoor raakte ik wat in de war en werd dan even uit het verhaal getrokken. Dit mocht alsnog de pret niet drukken, het boek is echt heel leuk en goed. Ik zat dan ook gelukkig al snel weer in het verhaal.
Esther Wagenaar heeft met Het Groene Kristal een heerlijk debuut neergezet. Ik kan dan ook niet wachten tot het tweede deel in deze trilogie uit is en om weer verder te kunnen lezen. Want ja, ik wil natuurlijk graag weten hoe het met iedereen gaat.
Het Groene Kristal is een echte aanrader en must read voor de Sci-Fi en Fantasy liefhebbers!

2 Comments on “Review Het Groene Kristal

  1. Pingback: Review: Het huis van de Roos – Esther Wagenaar – The Book Dragon's Nook

  2. Pingback: van eigen bodem met Esther Wagenaar 2 - www.bookstamel.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: